Om

Bobbin
Bobbins historia börjar sommaren 2012, då den var Martin Björnsons bidrag i designtävlingen »Ur skog«. I början av 2013 visades de första exemplaren av Bobbin på Formex samt utställningen Check In under möbelmässan i Stockholm, och gjorde senare under våren även succé i Milano och på Form/Design Center i Malmö. Bobbin har sedan dess uppmärksammats i inredningsmagasin som Sköna Hem, Elle Interör, Leva & Bo, RUM hemma med flera nationella och internationella tidskrifter. Responsen på Bobbin har varit fantastisk och de allra flesta som ser den brukar bli glada!

Bobbin är en lekfull och praktisk möbel. Namnet kommer från engelskans ord för spole, vilket bekräftar att möbeln ser ut som en stor trådrulle – den är helt enkelt vad den heter! Ändelsen »bin« (kärl/tunna) är en ordlek som syftar på Bobbins förvaringsutrymme, vilket nås genom att lyfta på den övre träskivan. Bobbin har vanlig sitthöjd (44 cm) och fungerar utmärkt som pall, men är också fin som sängbord eller några stycken grupperade som soffbord. 

Användningsområdena är många för Bobbin; förvaring av halsdukar och mössor, tyger och garner eller leksaker, är några exempel. Bobbin är främst en förvaringsmöbel, bord eller sittmöbel och rekommenderas inte som leksak då locket är för tungt för små barn.

Till Bobbins träskivor har vi använt massiv bok, som är ett fantastiskt möbelvirke! Det ger helt rätt uttryck och känsla för att påminna om de gamla sytrådsrullarna som stått som förlagor till Bobbin. Stommen består av ett papprör som tillverkats av returfiber. Det bredrandiga manchestertyget är av bomull och går att ta av för rengöring. Tyget kan också bytas ut helt om det skulle bli slitet eller om man tröttnar på färgen. Detta bidrar till att Bobbin i sin helhet får en längre livslängd. Locket finns med fyra olika mönster, som bränts ner i ytan genom lasergravering. Det används alltså ingen färg och locken får dessutom en härligt taktil känsla.

Designer Martin Björnson
Upphovsmannen till Bobbin heter Martin Björnson. Han är verksam i Malmö som möbeldesigner och grafisk formgivare. Bobbin är en lyckosam förening av hans professionella kompetenser – möbelkunnandet och produktutvecklingen för den fysiska möbeln och typografi/grafisk formgivning för mönsterna på locken. Hållbarhet är en ledstjärna i Martins designarbete och också en självklarhet för Morphos som producent.

Martin gjorde sin debut som möbelformgivare i offentliga sammanhang med pallen Octopus, som ställdes ut på Liljevalchs Vårsalong i Stockholm under Designåret 2005. Sedan dess har han medverkat på ett flertal mässor och utställningar, bland annat på Stockholm Furniture Fair, Designers Saturday i Oslo, Qubique/Ventura Berlin samt Ventura Lambrate i Milano.

Pallen Sitta Ribb blev nominerad till »Årets Sak 2009« på DesignTorget, och har varit i försäljning hos dem sedan dess. Läs mer om Martins arbete och övriga produkter på martinbjornson.com.

Morphos
Morphos är en möbelproducent som startade i Malmö 2009. Vi producerar möbler i egen design och har egen småskalig tillverkning. Vi samarbetar med lokala underleverantörer så nära Malmö som möjligt och försöker hela tiden att hitta lösningar och material som adderar värde till vårt sortiment och dess livslängd.

Vår strävan är att göra produkter av hög kvalitet ur ett hållbart perspektiv avseende material, konstruktion, form, produktion och miljöpåverkan. 

Möblerna är ofta funktionella med former som tillför och berör utöver funktionen – självklara och överraskande på samma gång. Morphos säljer vissa produkter genom återförsäljare som till exempel DesignTorget, Tapetorama/Hipstore och än så länge Bobbin genom den egna webshopen. Övriga produkter som är i produktion av Morphos kan du se på morphos.se – dessa beställs tills vidare genom mail på adressen order@morphos.se.

Vi vill att du ska trivas som kund hos oss, så kom gärna med feedback! Använd kontaktformuläret eller skicka ett mail till info@morphos.se – vi svarar så fort vi kan!

Nyhetsbrev

Gilla Morphos på Facebook